Rullegræs er genvejen til en smuk græsplæne

h4

Hvis i lige har bygget hus, eller fået omlagt haven kan det godt være svært at vente på den grønne græsplæne. Der kommer også betydeligt mere jord og sand med ind i boligen så længe der endnu ikke er kommet græs op, derfor vælger flere og flere den nemme løsning med rullegræs, så de straks kan få en pæn grøn plæne. Hvis du vælger rullegræs til haven er der dog lige et par ting du skal huske, din plæne skal nemlig passes og plejes for at få et smukt resultat. Følg disse 3 trin for at få en flot græsplæne.

Vandslange

Vanding af rullegræs

Vanding er et af de vigtigste punkter da alt det foregående arbejde vil være  spildt, såfremt man ikke får vandet rullegræsset ordentligt.

Det kan anbefales at anskaffe en helt almindelig vippevander, da der mindst skal vandes en gang om dagen de første 14 dage. 

Vand ca. 5-10 minutter pr. område ad gangen. Gerne midt på dagen når solen er fremme. Bliver rullegræsset anlagt midt i en tørkeperiode skal der vandes næsten uafbrudt i dagtimerne hvor solen står højest

Fred og ro til det nye græs

Rullegræsset skal helst have fred og ro de første 10-15 dage. Græsset kan sagtens betrædes, men vilde lege og fodbold på plænen er et absolut no-go. Dog må man gerne klippe allerede efter de første 8-10 dage for at bevare den anbefalede højde på 4 cm.

Gødning af rullegræs

Man må endelig ikke gøde lige efter at rullegræsset er lagt ud. Vent 3-4 uger med dette. Hvis græs planternes rødder får for meget gødning inden disse har sat sig i jorden, vil dette blive forsinket yderligere, da næringen ligger i toppen frem for i bunden. Brug gerne en god NPK gødning, samt en god gødningsspreder så det bliver fordelt jævnt.

Din græsplæne har  maksimalt behov for 6-7 kg pr. 100 m2 pr. sæson. 

Del gerne dette op i tre omgange,  så du f.eks. gøder mest i April, lidt mindre i juni og endelig den sidste gang i starten af August. 

Hos en fagmand kan du også få en langtidsvirkende mineralsk gødning som kun skal bruge 2 gange pr. år.

Græsslåmaskine

Prisen på rullegræs

Følger du de ovenstående råd så får du en smuk grøn plæne relativt hurtigt og slipper for besværet med at så, om det kan betale sig er en individuel vurdering som du selv skal tage. Det er en del mere omkostningsfuldt at vælge rullegræs frem for almindeligt græs. Du kan se her hvad det koster: https://plantelivet.dk/rullegraes-pris/

Der kan dog være mange penge at spare ved at kigge efter gode tilbud, eller spørge på mængderabat. Fragten kan også variere meget, men du skal huske at regne den med da det er en god del af udgiften.

Rullegræs kan lægges hele året, men det er selvfølgelig optimalt at lægge det i forsommeren eller i efteråret hvor det får masser af fugt, og ikke alt for meget sol. 

Vil i selv lægge græsset eller have en professionel til det så kommer der selvfølgelig også ekstra udgifter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *